Meta Sinterklaas verhaaltjes voor alle leeftijden

Sinterklaasverhaaltjes

Lekker luisteren naar een Sinterklaasverhaal en ondertussen genieten van een kop warme chocolademelk met pepernoten.
Welkomsinterklaas.nl heeft een aantal mooie verhalen verzameld. Zowel korte als lange verhalen, en voor jong en oud. Veel plezier met het voorlezen of luisteren.

Sinterklaas verhaaltjes

Sinterklaas is al heel oud, dus zijn er ook veel Sinterklaas verhalen over hem beschikbaar. Niet alleen bestaan er verhalen over hem, maar ook over zijn pieten, zijn paard, de boot of pakjes. In het leven van Sinterklaas gebeurt er altijd wel wat. Ook de pieten zitten vol streken. Daarom is het leuk om voor en rond de sinterklaastijd verhalen over hen te lezen, of voor te lezen. Dat brengt de stemming er alvast goed in. Door het lezen van verhalen over Sinterklaas wordt de voorpret vergroot en hebben jong en oud samen meer en langer plezier van dit grote kinderfeest. Want schuilt er niet in iedereen nog een kind als het op Sinterklaas aankomt?

Leuke Sinterklaasverhalen

 • Sinterklaas is in het land!
 • Domme Piet
 • Feest in de groep
 • Waar is het boek van Sinterklaas?
 • De roe voor Joost en Arthur
 • Het schoentje van Toets
 • De ongelovige koning
 • De wens van kleine Nicolaas
 •  
     

  De verhalen over Sinterklaas zijn veelvuldig op internet te vinden. Natuurlijk zijn ze er voor elke leeftijdscategorie leuk: peuters, kleuters, jeugd, tot en met young adults en volwassenen. Ook de boekwinkels of bibliotheken liggen vanaf eind oktober alweer vol. De sinterklaasboeken en verhalen zijn er over de meest uiteenlopende onderwerpen te vinden en sluiten aan bij de belevingswereld van degene voor wie ze geschreven zijn. Vooral vroeger hadden Sinterklaas verhalen meer dan nu een opvoedende ondertoon. Wie niet lief was, kreeg namelijk geen cadeautjes.

  Ook Sinterklaas gaat met zijn tijd mee, dus de verhalen van nu zijn zeker van deze tijd. Wie wil er nou geen antwoord op vragen als: heeft Sinterklaas Facebook? Ging Piet naar de universiteit? Heeft Amerigo hoogtevrees? Wordt Sinterklaas ook geplaagd door de pieten? Baalt hij nou nooit eens van de kleur rood? Ook dat is misschien allemaal te vinden in de Sinterklaas verhalen. Het is zelfs mogelijk om boeken met Sinterklaas verhalen te sparen. Ook op het internet zijn er verschillende spaaracties te vinden.

  Sinterklaas kan goed koken. Hij heeft zelfs een kookboek uitgegeven. Natuurlijk wil iedereen graag weten wat de Sint doet als hij niet in Nederland is. Hij verveelt zich ook wel eens. Daarover zijn namelijk ook verhalen geschreven.

  Geschiedenis en legendes van Sinterklaas

  Behalve verhalen bevat het internet ook veel legendes over deze bisschop uit Myra die in het jaar 207 geboren werd. Sloot hij vroeger echt huwelijken en deelde hij marsepein uit? Waarom wordt bijvoorbeeld de schoen gezet en wat is het geheim van de schoorsteen? Wat is de echte rol van zwarte Piet? Het leven van Sinterklaas zit vol met symboliek. het is leuk om deze dingen eens te onderzoeken via de beste Sinterklaas verhalen!