Meta Sinterklaas Spelletjes spelen

Sinterklaas spelletjes

Iedereen die wel van een spelletje houdt kan op deze pagina zeker uit de voeten. Een leuke verzameling Sinterklaas spelletjes kan je hier namelijk spelen, gratis natuurlijk. Wordt de beste en probeer de highscores steeds weer te verbeteren. Leuk voor jong maar zeker ook voor de wat oudere liefhebbers van online games. Veel plezier met spelen.

Sinterklaasspelletjes
Spelletjes spelen

Zou Sinterklaas ook wel eens spelletjes spelen? Zou hij tegen zijn verlies kunnen? Speelt hij ook wel eens Pokemon Go of Wordfeud? Dat weet niemand, hij geeft in ieder geval wel graag spelletjes weg. De sinterklaasperiode leent zich bij uitstek voor het doen van spelletjes, omdat iedereen zich dan graag weer even kind voelt. Anno 2016 speelt iedereen graag spelletjes op de PC, tablet of telefoon. Dus zijn er zo rond december, maar zeker ook het hele jaar door, Sinterklaas spelletjes te vinden in de playstore of iets soortgelijks en natuurlijk op het internet. Daar zijn hele verzamelsites met Sinterklaas spelletjes te vinden. Van elk soort internetspelletje is er wel een Sinterklaas variant, en natuurlijk wordt daarin zijn vrolijke pietenknecht niet overgeslagen. Er is genoeg voor urenlang speelplezier!

Sinterklaas spelletjes voor op school

Voor leerkrachten is het een hele uitdaging om in de periode rond Sinterklaas de kinderen bij de les te houden. Gelukkig staat ook voor de leerkrachten het hele internet bol van spelletjes voor in de klas. De kinderen gaan bijvoorbeeld naar de Pietenschool en zijn er Sinterklaas quizzen over de geschiedenis van Sinterklaas. Ook bestaan er behendigheidsspelletjes in het thema Sinterklaas. Het zijn spelletjes zoals pepernoten balanceren, Sinterklaas zaklopen of bijvoorbeeld het snelste de hoogste pepernoten toren bouwen. Een kleur of verhalen wedstrijd, een sinterklaasliedje, een stoelendans, … een beetje creatieve juf of meester komt in deze periode een heel eind!

Spelletjes voor pakjesavond

Voor wie thuis eens wat anders wilt dan de traditionele pakjesavond zijn er ook genoeg Sint spelletjes op het internet te vinden. Dit is om te laten zien dat Sinterklaas vieren vooral draait om gezellig samen zijn met de familie of het gezin. Cadeautjes zijn daarbij een belangrijk onderdeel, maar niet het belangrijkste. Het meest favoriete spel is het dobbelspel, dat in verschillende varianten bestaat. Aan iedere zijde van de dobbelsteen die wordt gegooid zit een opdracht vast. Bij zes mag een cadeautje gepakt worden. Ook wordt er in de familie vaak Triviant gespeeld en bij een goed antwoord is het ook weer tijd voor een cadeautje. Sinterklaas zeskamp na elk gewonnen onderdeel, Hoera pakjes tijd! Er zijn nog veel meer spelletjes te vinden, of te verzinnen. Voor het populaire dobbelspel is zelfs een echte Sinterklaas dobbelsteen te koop. Sinterklaas speurtochten naar cadeautjes doen het in een groot huis ook altijd erg goed. Met deze ideeën voor spelletjes tijdens de pakjesavond kan iedere familie zijn eigen nieuwe traditie bedenken!