Meta Sinterklaas Knutselenl

Sinterklaas knutselwerkjes

Als Sinterklaas weer in het land is wordt er weer veel geknutseld. Niet alleen in de klas op school maar zeker ook thuis is het leuk om lekker creatief bezig te zijn voor Sinterklaas. Op de pagina hebben we een aantal mooie knutelwerkjes verzameld geschikt voor kleuters maar ook voor de oudere groepen kinderen.

Knutselen met SinterklaasKnutselen voor Sinterklaas, thuis of in de klas

Sinterklaas komt ieder jaar naar Nederland, omdat hij het zo leuk vindt om cadeautjes weg te geven. Natuurlijk moeten kinderen die cadeautjes dan wel verdiend hebben. Iemand die cadeautjes geeft, heeft zeker ook iets terugverdiend.

Wat is er nou leuker dan zelf iets maken voor Sinterklaas? Wie op internet de woorden Sinterklaas en knutselen zoekt, komt bijna automatisch bij werkjes voor school voor alle verschillende groepen en leeftijden. Toch zitten daar vast ook leuke dingen voor thuis bij. Het is dus zeker de moeite waard om even rond te neuzen naar alle mogelijkheden.

Knutselen kan op drie manieren

Hier volgen de drie belangrijkste redenen om te knutselen rond Sinterklaas:

  • er wordt iets voor Sinterklaas gemaakt om hem te geven
  • er wordt iets geknutseld om de klas, het huis of een andere ruimte mee te versieren en op die manier de Sinterklaas sfeer te verhogen
  • er wordt geknutseld voor een surprise

Voor alle drie is op internet en in de winkels genoeg te vinden of te bestellen. Het is zelfs mogelijk om hele knutselpakketten te kopen. Dat is handig, want daar zit vaak een duidelijke beschrijving bij en alle ingrediënten voor een goed resultaat zijn dan al aanwezig. Degene die zelf wat creatiever is, kan genoeg vinden op YouTube en Pinterest. Op YouTube filmpjes wordt iedere handeling duidelijk uitgelegd en in beeld gebracht. Het resultaat is dan stap voor stap te zien en ook makkelijk stop te zetten of opnieuw te bekijken. Laat wel iets meer ruimte over voor eigen inbreng.

Knutselen met kleuters

Er zijn ook dingen te vinden als Sinterklaas vouwen. Dat is dus meer voor de kleuters. Bij sommigen wordt zelfs beschreven wat het kind dan leert. Het vergroot bijvoorbeeld het zelfvertrouwen om zelf iets te maken. De oog-handcoördinatie wordt getraind en het oefent het concentratievermogen. Op YouTube is knutseltv te vinden, zijn er dingen van Diy en knutselt ook K3. Die laatste 3 zijn origineel en waarschuwen zelfs als de mama's en de papa's moeten worden ingeschakeld.

Surprise knutselen

Op Pinterest zijn er veel borden met Sinterklaas surprises en ideeën te vinden om te knutselen. De beschrijvingen zijn misschien iets minder goed dan op YouTube, maar de foto's zijn wel mooi en groot. Dat maakt het lekker overzichtelijk. Op YouTube zijn zelfs surprises met alvast ook een cadeau idee, handig bij gebrek aan inspiratie. De ideeën en onderwerpen voor surprises zijn helemaal hip. Surprises maken is dus nog steeds helemaal van deze tijd.

Tips voor leuke Sinterklaas surprises