Meta Historie van Sinterklaas

Kleurplaten van Sint en Piet

Tijdens de Sinterklaasperiode hoeft niemand zich te vervelen, ook niet als het buiten slecht weer is. Samen een mooie tekening van Sint en Piet in kleuren is dan een leuke bezigheid. Op Welkomsinterklaas.nl zijn heel veel kleurplaten te vinden. Kies een mooie uit en kleuren maar. Veel plezier.

Sinterklaas kleurplatenKleurplaten van Sint en Piet

Sinterklaas kleuren

Bij het intikken en zoeken van de twee woorden “Sinterklaas kleuren” op het internet, vindt Google voornamelijk kleurplaten. Ook Sinterklaas kleuren op nummer, punten verbinden, eigen puzzel inkleuren en meer van dat soort dingen verschijnen in de zoekresultaten.

Sinterklaas vindt de regenboog erg mooi en is dol op kleuren. Van hem mochten de pieten dus inderdaad alle kleuren van de regenboog hebben. Sinterklaas is creatief en speelt daarom graag zelf met verschillende kleuren verf. Hij maakt de mooiste dingen, maar vindt het ook leuk om die te krijgen. Daarom staat het internet rond de sinterklaastijd vol met kleurplaten en kleurwedstrijden. Kleuren kan namelijk iedereen en vindt bijna iedereen leuk. Een kleurplaat past ook mooi naast een wortel in de schoen. De muren van het paleis van Sinterklaas hangen altijd vol met tekeningen en kleurplaten.

Kleuren is niet aan leeftijd gebonden, want er zijn tegenwoordig zefls kleurboeken voor volwassenen. Misschien doen die rond 5 december ook wel stiekem even een Sinterklaas kleurplaat. Dat kan ook makkelijk, want vaak zijn ze gratis verkrijgbaar bij de supermarkten. Voor pakjesavond moeten er natuurlijk veel surprises geknutseld en gekleurd worden. Gelukkig kunnen de volwassenen zich dan eindelijk weer eens behoorlijk uitleven.

Tip voor nog meer mooie Sinterklaaskleurplaten

 

Sinterklaas kleuren op school

Voor op school bestaan er Sinterklaas werkboekje voor elke leeftijd. Met die boekjes kunnen de kinderen in de klas naar hartenlust knutselen en kleuren. Als het Sinterklaasjournaal begint, sturen veel kinderen daar kleurplaten en tekeningen heen. Deze worden opgehangen in het paleis van Sinterklaas en in de studio. De lievelingskleur van Sinterklaas is natuurlijk rood en rood is de kleur van de liefde. Ook in de winkels en webshops zijn veel knutsel- en kleurboeken te koop met het thema Sinterklaas. Een leuke is bijvoorbeeld "vandaag ben ik een zwarte piet" van Vivian den Hollander, vol knutselideeën. Dat is handig, want Sinterklaas is een spannende tijd voor veel kinderen. Knutselen en kleuren is leuk en brengt rust en ontspanning. Ze kunnen op die manier iets maken voor Sinterklaas.

Sinterklaas kleuren met cupcakes strooigoed en andere lekkernijen

Voor wie iets anders wil doen met kleur en Sinterklaas, is cupcakes versieren misschien een goed idee. Ook marsepein is te vinden in verschillende kleuren. Er bestaan allerlei mogelijkheden om iets lekkers te toveren!

Sinterklaas kleurt onder andere de maand december op een bijzondere manier. Op internet zijn vast nog wel meer ideeën te vinden. Vergeet ook vooral niet om make-up te kopen in de kleuren van Sinterklaas!