Meta Sinterklaasgedichten schrijven kan iedereen

Schrijf zelf een Sinterklaas gedicht

De cadeautjes zijn gekocht de surprises zijn gemaakt, alles is dus klaar voor pakjesavond. Oh nee, wacht eens, een Sinterklaasgedicht moet er nog komen! Voor velen is het een probleem een leuk en bovenal passend gedicht te schrijven. Maar geen nood. Op deze pagina tref je de tips om zelf een eigen Sinterklaasgedicht te maken. Het is even doorzetten maar dan is het resultaat er ook naar. En kom je er echt niet uit, dan is er nog een laatste redmiddel, de gedichtengenerator.

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

En nu nog een gedichtje

Sinterklaas is een erg leuk feest waar veel kinderen al in de zomer naar uit kijken. Tijdens de maand december (en sommigen ook al een deel in november) kunnen ze liedjes gaan zingen voor Sinterklaas, waarbij de Sint op bezoek komt en een mooi cadeau meebrengt. Naast een cadeau en wat lekkers, is er nog iets belangrijk met Sinterklaas. Een leuk en origineel gedicht komt namelijk altijd wel goed van pas. Alleen zijn er veel mogelijkheden om een gedicht te maken, maar het vinden van een goede tekst zelf kan vrij lastig zijn.

Een goed Sinterklaas gedicht schrijven doe je zo

Het is natuurlijk mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het Sinterklaas gedicht te schrijven. Bedenk goed wat de hobby's van de persoon zijn voor wie je het gedicht schrijft en wat zijn of haar interesses zijn. Ook iets leuks over het personage en het karakter van de persoon zelf is altijd leuk om te gebruiken in een gedicht. Vervolgens is het belangrijk om te kiezen voor een bepaalde soort rijm. Eindrijm is een veel gebruikte vorm. Dit houdt in dat het einde van de zin rijmt met het einde van de volgende zin.

Sinterklaas gedichten via internet

Wanneer men toch zelf niet zo creatief is om een gedicht te bedenken, zijn er gelukkig op internet erg veel websites te vinden die wel een leuke tekst kunnen bedenken. Er zijn websites die volledige Sinterklaas gedichten aanbieden, maar ook bestaan er websites met tips en hulpmiddelen om zelf een Sinterklaas gedicht samen te stellen. Hierbij hoef je bijvoorbeeld alleen de naam in te vullen van de persoon voor wie het gedicht bestemd is en de website doet de rest! Ook is het handig om in te vullen wat het cadeau is. Als er nog geen cadeau is gekocht voor de persoon, is er de mogelijkheid om alleen de naam in te vullen en op basis hiervan ontstaat dan een gedicht.

Er bestaan kleine en grote websites om Sinterklaas gedichten te maken of uit te zoeken, die op de ene of andere manier allemaal verschillend zijn, maar toch hetzelfde aanbieden: een mooi Sinterklaas gedicht. Zorg er wel altijd voor dat je een gedicht samenstelt dat bij de persoon past voor wie het gedicht bestemd is. Ga dus zeker op zoek naar een uitstekend gedicht en personaliseer het met de naam van de ontvanger. Hij of zij zal tevreden zijn met het resultaat.