Meta Pakjesboot van Sinterklaas

Pakjesboot 12: Zie ginds komt de stoomboot

Als er één ding is waar alle kinderen elk jaar naar uitkijken, dan is het wel de intocht van Sinterklaas. Weken tevoren zien de kinderen de avonturen van Sinterklaas en zijn zwarte pieten op de televisie. De cadeautjes worden ingepakt en ingeladen. Na veel ploeteren en een heleboel tegenslagen lijkt de Sint dan toch Spanje te verlaten om naar ons land te varen. Elk jaar weer is het een heel gedoe. Je vraagt je soms af of die boot nou nog wel zo handig is, maar Sinterklaas kiest bewust voor een boot. Dat is traditie! Hij komt naar Nederland op pakjesboot 12, deze is dan helemaal volgeladen met cadeautjes, strooigoed en zwarte pieten. De hele reis is via de televisie te volgen. Middels het sinterklaasjournaal worden we allemaal op de hoogte gehouden van de avonturen die ze onderweg beleven.

 

Problemen onderweg

Vooral de zwarte pieten zorgen er telkens voor dat er iets niet helemaal lekker verloopt op pakjesboot 12. Of ze verdwalen, zijn iets of iemand kwijt, vergeten iets mee te nemen, komen in een storm terecht, enzovoort. Hoe dan ook, de reis verloopt nooit vlekkeloos. Als dan na wekenlang varen op zee de boot eindelijk op weg is naar de plaats waar de officiële intocht plaatsvindt, slaat de spanning helemaal toe. Zal alles wel goed komen? Weten ze wel aan te meren op de juiste plaats? Zullen de kinderen wel enthousiast staan zwaaien en zingen? Het paard van Sinterklaas, is die al gearriveerd? Zo zijn er tal van vragen waar de zwarte pieten op de pakjesboot mee zitten.

De intocht van Sinterklaas

Gelukkig blijkt elk jaar weer dat de kinderen heel enthousiast de Sint opwachten. Ze zien de boot al van ver aankomen. Hij is ook niet echt moeilijk te herkennen, er staat immers een grote 12 op! Bovendien zorgen de pieten er wel voor dat het een dolle boel aan boord is en staat iedereen te gluren of ze de mijter van de Sint al zien. Als de boot dan eenmaal de haven invaart, barst het feest echt los. Kinderen zingen sinterklaasliedjes onder begeleiding van de fanfare, televisieploegen staan de Sint en zijn zwarte pieten op te wachten en dan duurt het lang eer de eerste zwarte pieten van de pakjesboot aflopen. Gevolgd door de Sint natuurlijk, die feestelijk onthaald wordt door de burgemeester en een hele tocht door de stad mag maken. Al snel verlaat het gevolg de haven en pakjesboot 12 heeft zich wederom bewezen en de Sint veilig naar Nederland gebracht. Op naar pakjesavond!