Meta Sinterklaasjournaal nieuws voor Sinterklaas liefhebbers

Het Sinterklaasjournaal met het laastste Sinterklaasnieuws

Elk jaar kijken de kinderen reikhalzend uit naar de intocht van Sinterklaas met zijn Pieten. Telkens is het weer spannend of de Sint, die met de pakjesboot uit Spanje komt, op tijd zal zijn. Steeds willen de kinderen (en stiekem ook de volwassenen) weten wat er allemaal gebeurt als de goedheiligman voet aan wal heeft gezet op Nederlandse bodem. Het is een gezonde nieuwsgierigheid die soms maar moeilijk in te vullen is. Voor al de kinderen is er een televisieprogramma wat uitkomst biedt: het Sinterklaasjournaal.

Het Sinterklaasjournaal


De eerste uitzending

Elk jaar begint een week voordat Sinterklaas aankomt de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal. Het is een vrolijk programma wat herkenbaar is door het gebruik van vaste rubrieken en onderwerpen. Vanuit de studio presenteert Diewertje Blok de uitzending. De vaste verslaggevers volgen het nieuws rond Sinterklaas op de voet en zorgen voor leuke en spannende reportages tot aan de landelijk intocht van Sinterklaas.

Komt de Sint op tijd?

De eerste uitzendingen beginnen altijd met het voorstellen van de stad waar de Sint dit jaar zal aankomen. Ondertussen wordt er regelmatig een live verbinding gemaakt met pakjesboot 12 om te kijken of de aankomst wel op tijd zal zijn.

De intocht die op zaterdag plaatsvindt wordt rechtstreeks uitgezonden. Ook hierbij is er aandacht voor de gebeurtenissen die niet alleen maar met de intocht te maken hebben.

Na de intocht vertrekt Sinterklaas met de Pieten naar het grote huis, waar hij verblijft in de periode tot aan pakjesavond.

Gezellige onderwerpen

Het Sinterklaasjournaal volgt de gebeurtenissen die er dan plaatsvinden. Als er aanleiding voor is, gaan de verslaggevers op pad om uit te zoeken wat er allemaal aan de hand is. Verder is er in dit programma ruimte om ook te zien hoe kinderen, en soms zelfs volwassen mensen, het vieren van Sinterklaas of het zetten van de schoen beleven.

Net zoals het echte journaal aan het einde informatie over het weer vertelt, sluit dit journaal ook af met het weer. Gelukkig is het dan nog niet voorbij. De uitgebreide website van dit programma wordt steeds meer betrokken bij de gebeurtenissen. Op de website kan iedereen extra informatie nalezen. Hier kan iedereen zien of er extra nieuws is wat niet kan wachten tot de volgende dag.

Uitzending gemist?

Voor de mensen die niet in staat zijn om elke dag te kijken, volgt er in het weekend altijd een samenvatting van de gebeurtenissen van de afgelopen week. Hierdoor zorgt het Sinterklaasjournaal ervoor dat niemand het nieuws rond de goedheiligman hoeft te missen en altijd op de hoogte kan zijn van de laatste ontwikkelingen.