Welkom Sinterklaas

Elk jaar weer heten we Sinterklaas welkom in Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niets, want vanaf halverwege november breekt de leukste tijd van het jaar aan.
Na de landelijk intocht is het uitzien naar 5 december, pakjesavond.
Op Welkomsinterklaas.nl is van alles te vinden om het Sinterklaasfeest nog leuker te maken. Veel plezier.


Tips van Sinterklaas

Sinterklaas en Amerigo

Gevulde speculaas maken

Sinterklaas heeft Kookpiet opdracht gegeven enkele van zijn overheerlijke recepten beschikbaar te stellen aan de kinderen.
Zo kunnen alle kinderen mama en papa helpen in de keuken om heerlijk Sinterklaasgerechten te maken. Zo kan al het lekkers het heerlijke avondje van sinterklaas heel gezellig maken. Veel plezier.

Sinterklaasrecepten

Zelf Gevulde speculaas maken

Nodig:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 175 gram boter
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 250 gram amandelspijs (verpakt of van de bakker)
  • 15 gram garneeramandelen
  •  
     Aan de slag:
  • Doe in een mengkom het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker door elkaar
  • Voeg dan speculaaskruiden en een beetje zout toe
  • Snijd de boter in stukjes en voeg dit aan het mengsel toe
  • Kneed dit tot een soepel deeg
  • Maak twee even grote ballen deeg en rol ze uit met een deegroller
  • Roer een half losgeklopt ei en twee eetlepels water door de amandelspijs
  • Leg dit op een plak deeg
  • Rol de tweede plak deeg uit en leg die op de amandelspijs
  • Druk de amandelen op gelijke afstand in het deeg
  • Smeer de rest van het ei over het deeg uit
  • Leg de speculaas op een ingevette bakplaat en bak dit in c.a. 35 tot 45 minuten in de oven op 180 graden
  • Als de amandelen goudbruin zijn is de gevulde speculaas goed gebakken
  • Nog meer Sinterklaasrecepten

  • Pepernoten
  • Taai Taai
  • Banketletter
  • Borstplaat
  • Marseplein
  • Gevulde speculaas
  •