>> Recepten / Banketletter
Banketletter maken
Sinterklaas heeft Kookpiet opdracht gegeven enkele van zijn overheerlijke recepten beschikbaar te stellen aan de kinderen.
Zo kunnen alle kinderen mama en papa helpen in de keuken om heerlijk Sinterklaasgerechten te maken.
Zo kan al het lekkers het heerlijke avondje van sinterklaas heel gezellig maken. Veel plezier.

Zelf een banketletter maken
Nodig:
400 gram amandelspijs
1 eetlepel geraspte citroenschil
8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
2 eieren
2 eetlepel slagroom |
|
|
Aan de slag: |
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kneed het amandelspijs met 1 ei, de geraspte citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel
Rol hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm
Leg de plakjes deeg naast elkaar en zorg ervoor dat de randen ongeveer 1 cm over elkaar liggen
Druk de randen van het deeg goed op elkaar en rol ze glad met een deegroller
Je hebt nu een lange lap deeg van ongeveer 10 bij 60 cm
Leg de rol spijs nu in het midden van de deeglap
Vouw het deeg rond de amandelspijs en druk de randen goed op elkaar (gebruik evt. wat water)
Leg het geheel op de bakplaat met de naad naar onderen in de vorm van een letter of een staaf.
Bestrijk de letter of staaf met een mengsel van een los geklopt ei met evt. een theelepel water
Bak het de banketletter of staaf in het midden van de oven
Na ongeveer 35 minuten is de banketletter of staaf lichtbruin en gaar |
Nog meer Sinterklaasrecepten