Welkom Sinterklaas

Elk jaar weer heten we Sinterklaas welkom in Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niets, want vanaf halverwege november breekt de leukste tijd van het jaar aan.
Na de landelijk intocht is het uitzien naar 5 december, pakjesavond.
Op Welkomsinterklaas.nl is van alles te vinden om het Sinterklaasfeest nog leuker te maken. Veel plezier.


Tips van Sinterklaas

Sinterklaas en Amerigo

Banketletter maken

Sinterklaas heeft Kookpiet opdracht gegeven enkele van zijn overheerlijke recepten beschikbaar te stellen aan de kinderen.
Zo kunnen alle kinderen mama en papa helpen in de keuken om heerlijk Sinterklaasgerechten te maken. Zo kan al het lekkers het heerlijke avondje van sinterklaas heel gezellig maken. Veel plezier.

Sinterklaasrecepten

Zelf een banketletter maken

Nodig:
  • 400 gram amandelspijs
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel slagroom
  •    
     Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kneed het amandelspijs met 1 ei, de geraspte citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel
  • Rol hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm
  • Leg de plakjes deeg naast elkaar en zorg ervoor dat de randen ongeveer 1 cm over elkaar liggen
  • Druk de randen van het deeg goed op elkaar en rol ze glad met een deegroller
  • Je hebt nu een lange lap deeg van ongeveer 10 bij 60 cm
  • Leg de rol spijs nu in het midden van de deeglap
  • Vouw het deeg rond de amandelspijs en druk de randen goed op elkaar (gebruik evt. wat water)
  • Leg het geheel op de bakplaat met de naad naar onderen in de vorm van een letter of een staaf.
  • Bestrijk de letter of staaf met een mengsel van een los geklopt ei met evt. een theelepel water
  • Bak het de banketletter of staaf in het midden van de oven
  • Na ongeveer 35 minuten is de banketletter of staaf lichtbruin en gaar
  • Nog meer Sinterklaasrecepten

  • Pepernoten
  • Taai Taai
  • Banketletter
  • Borstplaat
  • Marseplein
  • Gevulde speculaas
  •