Welkom Sinterklaas

Elk jaar weer heten we Sinterklaas welkom in Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niets, want vanaf halverwege november breekt de leukste tijd van het jaar aan.
Na de landelijk intocht is het uitzien naar 5 december, pakjesavond.
Op Welkomsinterklaas.nl is van alles te vinden om het Sinterklaasfeest nog leuker te maken. Veel plezier.


Tips van Sinterklaas

Sinterklaas en Amerigo

De roe voor Joost en Arthur, Sinterklaasverhaaltje

Lekker luisteren naar een Sinterklaasverhaal en ondertussen genieten van een kop warme chocolademelk met pepernoten.
Welkomsinterklaas.nl heeft een aantal mooie verhalen verzameld. Zowel korte als lange verhalen, en voor jong en oud. Veel plezier met het voorlezen of luisteren.

Sinterklaas verhaaltjes

Lees of luister mee

Joost en Arthur mogen hun schoenen zetten. Ze zingen 's avonds voor ze gaan slapen sinterklaasliedjes. Ze leggen een grote wortel voor het paard klaar. 's Nachts dromen ze van de cadeautjes die ze zullen krijgen. 's Morgens zijn ze al heel vroeg wakker. Ze kijken om een hoekje van de kamerdeur of er iets in hun schoen zit. Ze kijken en zien... "O," zegt Joost, "we hebben de roe gekregen! Zo stout zijn we toch niet geweest," zegt Arthur. Voorzichtig lopen ze naar hun schoen. Ze hebben echt de roe in hun schoen gekregen, maar dan zien ze dat er gelukkig allemaal lekkere snoepdingetjes aan vastgeplakt zijn. Een doosje rozijntjes, een zakje pepernoten en een chocoladesinterklaasje. "Sinterklaas wilde ons zeker foppen," zegt Arthur. "Een beetje plagen, denk ik," zegt mamma die net binnenkomt. "Want al die verhalen over de roe, die zou ik maar niet geloven!"

Nog meer Sinterklaasverhalen