Welkom Sinterklaas

Elk jaar weer heten we Sinterklaas welkom in Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niets, want vanaf halverwege november breekt de leukste tijd van het jaar aan.
Na de landelijk intocht is het uitzien naar 5 december, pakjesavond.
Op Welkomsinterklaas.nl is van alles te vinden om het Sinterklaasfeest nog leuker te maken. Veel plezier.


Tips van Sinterklaas

Sinterklaas en Amerigo

Persoonlijke video van Sinterklaas

Het feest van Sinterklaas is een echt kinderfeest, maar juist door de commercie zien kinderen de sint en zijn pieten heel erg veel. Dit gebeurt vaak in combinatie met kinderen waar ze op bezoek zijn, die samen met de Sint een avontuur beleven of omdat deze kinderen een persoonlijk bericht krijgen van de Sint. Dat is natuurlijk heel erg leuk en elk kind droomt ervan om een persoonlijke boodschap van de goedheiligman te ontvangen.

Video van Sint

Tegenwoordig kan dat ook. Ouders of andere familieleden kunnen een persoonlijke video van Sinterklaas aanvragen voor het kind. Juist door deze echte persoonlijke boodschap wordt de betrokkenheid bij het sinterklaasfeest groter. Zeker als kinderen eenmaal het besef hebben dat er een echte Sinterklaas, de televisie Sinterklaas en een nep Sinterklaas bestaat. Het is degene die de Sint thuis, op school en bij de buurtvereniging speelt. Juist dan is een persoonlijke video van Sinterklaas een aanvulling van de feestvreugde. Deze boodschap wordt voor echt aangezien en de kinderen voelen zich bijzonder en gezien door de Sint in deze periode. Dat is natuurlijk waar het om draait, het kind centraal stellen bij dit feest.

De juiste timing

Persoonlijk  bericht van Sinterklaas

Kies de timing voor deze video boodschap goed, niet als ze net ergens de Sint gezien hebben en vooral niet net voor ze de Sint ergens gaan ontmoeten. Juist met die timing maak je het feest bijzonder. Dus ook niet wanneer hij net het land ingekomen is en ook niet in de laatste week voor pakjesavond. Ergens in het midden, zodat ze de boodschap keer op keer af kunnen spelen. Kinderen doen dat namelijk, voor hun is die boodschap speciaal. De Sint kent hun bij naam, hij spreekt ze persoonlijk aan en ze voelen zich gezien. De videoboodschap kan opbouwend werken naar pakjesavond toe en daarmee een geweldige aanvulling zijn in deze spannende tijd van schoentje zetten, liedjes zingen en Sinterklaas zien op school, bij de sportclub, of zelfs gewoon in de stad. Het feest wordt er één om nooit te vergeten. 

Aanvulling op de feestvreugde

Een persoonlijke video van Sinterklaas is dan ook echt een aanvulling op de feestvreugde. Het zal het feest een bijzonder randje geven en de kinderen hebben een heerlijk avondje om nooit te vergeten. Dit blijft hangen, want jaren later zullen ze het er nog over hebben, meer zelfs dan welk cadeau ook. Daar doe je het voor, die onvergetelijke tijd dat ze genoten hebben van een lieve persoonlijke boodschap van de Sint.