Meta Leuke schoen cadeautjes tips van Sinterklaas

Zo koop je de leukste schoencadeautjes

De kinderen hebben het Sinterklaasjournaal gekeken en op aanraden van de presentatrice braaf een liedje gezongen en hun schoen gezet. Ze gaan naar bed met een hartje dat vol verwachting klopt. Bij jou ontstaat lichte paniek: “Oh ja, schoencadeautjes, dat is waar ook!” Gelukkig kom je met deze tips deze tijd zorgeloos door en geniet je mee met het enthousiasme van de kinderen.

Voor in de schoenWelke schoencadeautjes zijn het meest geschikt?

Op welke schoencadeaus het meest geschikt zijn is natuurlijk geen eenduidig antwoord te geven. De een wil niet nu eenmaal meer aan besteden dan de ander. Maar over het algemeen worden er voor de schoen kleine cadeautjes gehaald, die enigszins in de schoen passen. En wordt er rond de vijf, hooguit tien euro aan uitgegeven. Wat ook altijd goed werkt in de schoen is snoepgoed (dit is wellicht ook de oplossing voor ouders die er ’s avonds achter komen dat de schoen gezet mag worden). Hierbij kun je denken aan een handje pepernoten, een snoepkikker of -muis of een chocolade letter.

Tips voor schoencadeautjes voor jonge kinderen

Let er bij heel jonge kinderen op de dat de cadeautjes weer niet té klein zijn en houd rekening met de leeftijdsgrens voor speelgoed. Heel veel kleinigheidjes zijn voor kinderen vanaf drie jaar. Maar over het algemeen werken (stuiter)balletjes erg goed, je kan ook denken aan de klein (Sinterklaas) stempelsetje, een knuffelbeertje of bijvoorbeeld een nephorloge. Bedenk ook dat vaak het cadeautje dat een broertje of zusje krijgt altijd net iets leuker is, dus geef ze meerdere kinderen als het kan hetzelfde, eventueel in een andere kleur.

Schoencadeau-ideeën voor oudere kinderen

Voor oudere kinderen is bij de cadeautjes minder belangrijk dat ze hetzelfde krijgen. Zij hebben vaak al duidelijk eigen interesses ontwikkeld en hebben er dus ook begrip voor dat de cadeaus niet gelijk zijn (natuurlijk qua prijs wel gelijkwaardig). Leuke tips voor iets grotere kinderen zijn: leuke/grappige pennen, knutselpakketjes of bijvoorbeeld een klein Playmobil- of Legosetje. En wat natuurlijk zelfs bij de oudste kinderen nooit zal vervelen, ook al geloven ze allang niet meer in de goedheilig man, een chocoladeletter.

Haal alvast op tijd de schoencadeautjes in huis, ze zijn over het algemeen klein dus eenvoudig op te bergen en te verstoppen. Al winkelend loop je soms zo tegen iets geschikts aan. En haal er niet teveel, de schoen hoeft echt niet iedere avond gezet te worden. Een heel fijne sinterklaastijd toegewenst.