Meta Hippe gadgets als cadeau tips van Sinterklaas

Feestelijk december

December staat in het teken van feest: Sinterklaas komt opnieuw naar ons land, we halen de kerstboom weer in huis en vieren samen het kerstfeest en het jaar wordt afgesloten met oud- en-nieuw. Voor velen is dit een drukke maand, door al die feesten en de cadeaus die gekocht moeten worden, maar het is vooral heel erg gezellig. Door al deze feesten staat december ook wel bekend als de feestmaand, waar de ene naar uitkijkt en de ander blij is wanneer het weer over is.

December

 

 

 

 

 

Hij komt, hij komt: die lieve goede Sint!

De maand wordt begonnen met het Sinterklaasfeest. Elk jaar komt de goedheiligman weer naar Nederland om de kinderen te verrassen met zijn vele cadeautjes. Tijdens de intocht in november zingt iedereen uit volle borst mee met de verschillende liedjes. Tijdens pakjesavond op 5 december verlaat de Sint ons land weer. Deze avond wordt op vele manieren gevierd. Vaak trekken families lootjes en schrijven gedichten voor elkaar en maken mooie surprises. Het Sinterklaasfeest is een feest voor iedereen.

Kerstmis

Volgens velen is kerst de gezelligste periode van het jaar. Het begint natuurlijk allemaal met de versieren kerstboom. Sommige halen nog een echte boom in huis en anderen kiezen voor een neppe. De boom wordt feestelijk versiert met lampjes, slinger, mooie kerstballen en als laatste wordt het afgewerkt met de piek boven op de boom. Tijdens de kerstdagen worden cadeautjes gekregen en gegeven, wordt er met zijn alles gezongen en gezellig samen gegeten. Deze dagen staan in het tegen van samenzijn en gezelligheid en iedereen viert het kerstfeest op zijn of haar eigen manier.

Feestelijke afsluiting van het jaar met vuurwerk

De maand begon feestelijk en wordt ook zo afgesloten, namelijk door oud-en-nieuw. Het oude jaar is afgelopen en we vieren de komst van het nieuwe jaar. Oliebollen staan centraal op deze feestdag. Vlak voor twaalven zit iedereen gespannen mee te tellen tot het twaalf uur is. Wanneer de klok twaalf slaat, beginnen de Nieuwjaars wensen en gaat iedereen naar buiten om te genieten van het vuurwerk. De lucht is volledig gekleurd en overal hoor je geluid. Met oud en nieuw gaan we knallend het nieuwe jaar in.

-