Welkom Sinterklaas

Elk jaar weer heten we Sinterklaas welkom in Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niets, want vanaf halverwege november breekt de leukste tijd van het jaar aan.
Na de landelijk intocht is het uitzien naar 5 december, pakjesavond.
Op Welkomsinterklaas.nl is van alles te vinden om het Sinterklaasfeest nog leuker te maken. Veel plezier.


Tips van Sinterklaas

Sinterklaas en Amerigo

Domme Piet, Sinterklaasverhaaltje

Lekker luisteren naar een Sinterklaasverhaal en ondertussen genieten van een kop warme chocolademelk met pepernoten.
Welkomsinterklaas.nl heeft een aantal mooie verhalen verzameld. Zowel korte als lange verhalen, en voor jong en oud. Veel plezier met het voorlezen of luisteren.

Sinterklaas verhaaltjes

Lees of luister mee

Ieder jaar neemt Sinterklaas uit Spanje nieuwe Zwarte Pieten mee en die moeten nog veel leren! Ze leren hoe ze pepernoten moeten bakken en hoe ze de cadeautjes in moeten pakken. Als ze in ons land zijn, leren ze strooien en klauteren op de daken om alle cadeautjes door de schoorsteen te gooien. Eén klein Zwart Pietje - Piëdro - is dit jaar ook voor het eerst mee naar ons land. Hij doet goed zijn best. Hij klimt over de daken zonder lawaai te maken en hij strooit pepernoten als de kinderen sinterklaasliedjes zingen. Maar dat Zwarte Pietje doet iets wat Sinterklaas hem niet geleerd heeft... Iedere keer als hij pepernoten strooit, neemt hij zelf ook een handje. 's Avonds heeft hij vreselijke buikpijn. "Domme, domme Piëdro," zegt de Sint, "je hebt pepernoten gesnoept!" "Ja Sinterklaas," zegt Piëdro, "ik wist niet dat dat niet mocht!" "Natuurlijk mag dat wel!" zegt Sinterklaas. "Alleen moet je er nooit teveel van snoepen, want daar krijgen kinderen èn Zwarte Pieten buikpijn van!"

Nog meer Sinterklaasverhalen