Welkom Sinterklaas

Elk jaar weer heten we Sinterklaas welkom in Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niets, want vanaf halverwege november breekt de leukste tijd van het jaar aan.
Na de landelijk intocht is het uitzien naar 5 december, pakjesavond.
Op Welkomsinterklaas.nl is van alles te vinden om het Sinterklaasfeest nog leuker te maken. Veel plezier.


Tips van Sinterklaas

Sinterklaas en Amerigo

Waar is het boek van Sinterklaas?

Lekker luisteren naar een Sinterklaasverhaal en ondertussen genieten van een kop warme chocolademelk met pepernoten.
Welkomsinterklaas.nl heeft een aantal mooie verhalen verzameld. Zowel korte als lange verhalen, en voor jong en oud. Veel plezier met het voorlezen of luisteren.

Sinterklaas verhaaltjes

Lees of luister mee

In het grote kasteel van Sinterklaas is alles in rep en roer. Er is wat ergs gebeurd! Het boek van Sinterklaas is weg! Zomaar verdwenen. "Alle adressen van die lieve kinderen kwijt en alle verlanglijstjes!" zucht Sinterklaas. "Dat is me nou in honderd jaar nog nooit overkomen! Het hele kasteel wordt op zijn kop gezet. Alle Zwarte Pieten helpen zoeken. Ze vinden niks en ze kijken somber."Laten we maar naar bed gaan." zegt Sinterklaas gapend. Het is al laat en morgen zoeken we verder." Sinterklaas gaat naar bed en trekt zijn nachtpon aan. Hij wil gaan liggen en dan voelt hij iets hards onder zijn kussen. "Wat krijgen we nu," mompelt Sinterklaas verbaasd. Hij tilt het kussen op en wat ligt daar... Het boek, het grote boek van de Sint! "Dat is waar ook," zegt de Sint."Gisteravond heb ik alle verlanglijstjes uit mijn hoofd geleerd en toen ik moe werd, heb ik het boek onder mijn kussen gelegd. Gelukkig dat het weer terecht is, want zonder mijn grote boek zou ik vast alle kinderen de verkeerde cadeautjes geven!" En dan valt de Sint tevreden in slaap.

Nog meer Sinterklaasverhalen